Lige ned ad Strandboulevarden, halvanden kilometer fra min hoveddør, ligger Ryde Gastronomi.
For en måneds tid siden var jeg nede hos Torben og Mette, der driver firmaet og skyde billeder til deres hjemmeside og brochurer.
Jeg skulle dels skyde nogle madbilleder og dels personalebilleder.
Jeg havde taget min gamle 300 watts lampe med, da det er den eneste jeg har en softboks til. En softboks egner sig efter min mening bedst til madfotografering.
Jeg har lavet en del madbilleder gennem tiden og stået i mange restaurantkøkkener og balanceret tallerkener, fade og madretter på gulve og borde.
Da jeg ankom fik jeg hurtigt sat gearet op.
Softboxen på modsatte side af det rustfrie bord, som efter lidt prøveskydning, viste sig at være det perfekte underlag, frem for en hvid dug, som jeg mange gange har brugt.
Torben stod for, at lave retterne klar og jeg rettede lidt til.
Et folieaskebæger eller en omvendt tallerken ind under fadet eller skærebrættet for, at få en god vinkel.
En enkelt opspejling med hvidt, som jeg måtte holde mens jeg skød, da der ikke var plads til et stativ mellem mig og bordet.
Nogle af billederne skød jeg stående, forsigtigt og roligt, på to mælkekasser, så jeg også kunne komme i højden.
Da jeg efter et par timer var færdig med, at fotografere maden, skulle jeg lave nogle personalebilleder.
Som så mange andre køkkener var der også her hvide fliser fra gulv til loft.
Ikke ret godt som baggrund til portrætter.
Der er simpelthen for meget reflektion og genskin i overfladen, hvilket gør det meget svært at arbejde med.
Et hurtigt blik ud i gården sammen med Torben afgjorde sagen.
På midten var gården delt op af en lang række garager, hvis træporte kunne trænge til en ny omgang maling.
Perfekt baggrund med de rå og afskallede brædder og så softboksen som den eneste lyskilde kombineret med dagslys gjorde det helt godt.