Blog /

Kvartetten: Musikbilleder for Warner Music Denmark

For snart to år siden var jeg nede på jazzklubben The Standard i Havnegade og fotografere Niels Lan Doky og hans Oscar Peterson Legacy Quartet, der foruden ham selv på flygel består af Ulf Wakenius (guitar), Dave Young (bass) og Alvin Queen (trommer)

Kvartetten skulle indspille en række numre, som på et eller andet tidspunkt skulle udkomme i et endnu ikke fastlagt format.

Mit opdrag lød på, at producere en række stillbilleder og der udover en video.

Den eneste jeg kendte i forvejen, var Niels, som jeg havde fotograferet dengang jeg var i praktik på Jyllands-Posten.

Kendte og kendte er måske så meget sagt – jeg havde mødt ham før og syntes han var lidt kølig.

Men det skulle vise sig ikke, at være tilfældet denne dag.

Smilende og glad entrede han spillestedet og vi lagde ud med en kop kaffe og en snak om hvad der skulle ske.

Da de andre musikere dukkede op var det også glade mennesker jeg så.

Trommeslageren Alvin havde selv en Nikon D3 og vi fik en snak om fotografi og han tog en del pis på mig i løbet af dagen på den konto.

Jazz er ikke min stærke side, hvad angår dels navne på musikere (vidste dog godt hvem Oscar Peterson var) dels det at lytte til det.

Det er ikke så tilgængeligt, i hvert tilfælde når man sidder og hører det på et anlæg.

Men alle fordomme om kedelig jazz blev gjort til skamme så snart der blev fyret op i instrumenterne.

Jeg kunne bevæge mig frit sålænge de øvede og da der blev trykke record, kunne jeg også bevæge mig (roligt) omkring og fotografere.

Jeg var dog en smule mere koncentreret om hvor jeg stod og gik når det gjalt!

Jeg skulle som sagt også skyde noget video, så jeg satte min Zoom H4 op på et bord med nogenlunde lige stor afstand mellem instrumenter og forstærkere og efter et par omrokeringer og lidt justering på volumen, havde jeg en god lyd.

Optagelserne varede en 4-5 timer og vi sluttede af med bandbilleder udenfor i efterårssolen, inden vi grinende og småsnakkende gik mod de tre udlændinges hotel i nærheden hvor vi sagde farvel til hinanden.

Comments are closed.

onClick="_gaq.push(['_trackEvent', 'kontakt', 'email', 'kontaktformular',, false]);"